Canlıların kaça ayrıldığını yada kaç gruba ayrıldığına dair sorulara cevap vermeye çalışacağız.
CANLILAR ALEMİ
1)Bakteriler
2)Arkeler
3)Protistler (Protista)
4)Mantarlar
5)Bitkiler
6)Hayvanlar
Canlılar da hücre içindeki genetik materyal bir zarla çevrilidir ve bu yapıya çekirdek denir. İşte hücrelerinde zarla çevirli çekirdek ve diğer hücre organelleri bulunduran canlılara ise Ökaryot Canlılar yada Ökaryot Canlılar Grubu adı verilir. Ökaryotik canlı hücrelerinde genetik materyali taşıyan çekirdek ile birlikte mitokondri , golgi aygıtı , endoplazmik retikulum , kloroplast adı verilen bir zarla çevrilmiş organeller mevcuttur. (Not:Genetik Materyal: Dna , Rna ve kromozomlar)
Ökaryot Canlılar 4 Aleme Ayrılır. Devamını Oku
Ülkemizde çiçekçilerde bilinenen ismi Helikonya Latince adı Heliconia bourgaeana helikonya bitkisi 15 cm den 3 metreye kadar büyüyebilir. Helikonya bitkisinin doğal yaşam alanı Amerikanın tropikal bölgeleri, Pasifik adaları ve batı Endonezya ve Kolombiya dır. Helikonya bitkisinin çiçekleri, modifikasyona (değişime) uğramış olan kırmızı yaprakları içinde küçük sarı çiçekleri ile tanınan , kültür bahçelerinde kullanılan güzel ve gösterişli bir bitkidir.
Helikonya bitkisi Doğal yaşam alanına bağlı olarak organik besin açısından zengin(humuslu ve yapar ve çalıların çürümüş formları ile zengin toprak) nemli toprakları sever ve aşırı soğuk şartlarda kuruyan bir bitkidir.
Helikonya çiçeğinin dibinde enerji olarak zengin olarak nektarı uzun gagalı mavi sinek kuşu için birincil besin kaynağıdır.Bu nektarı bitki belirli aralıklar ile saldığı için sinek kuşu helikonya bitkisinde adeta nöbet tutar ve başka kuşların gelmesini engeller. Helikonya bitkiside sinek kuşu üzerine polenlerini yapıştırarak tozlaşmayı sağlar ve tohum oluşumunu gerçekleştirir. Devamını Oku
Canlıları sınıflandırmak istersek; beslenme biçimine ve hücresel düzenlerine göre 5 aleme ayrılmıştır.(Regnum=Alem)
A)Hücresel düzenlerine göre canlılar
1)Monera (Prokaryottırlar. Bakteriler ve Mavi-Yeşil Algleri Kapsar))
2)Arkeler
3)Protista (Ökaryotik canlılar ve tek hücreli bitkiler ve hayvanlar)
B)Beslenme biçimlerine göre
4)Fungi(Mantarlar)
5)Animalia(Hayvanlar)
6)Plantae(Bitkiler)